Hızlı Seçim Sevgiliye Çiçek Doğum Günü Çiçekleri Yeni İş Çiçekleri Yıl Dönümü Çiçekleri Arkadaşa Çiçek Tören Düğün Çiçekleri Geçmiş Olsun Çiçekleri Yeni Bebek Çiçekleri Annelere özel Çiçekler Babalara özel Çiçekler
Kategoriler
empty
En çok satılan çiçekler
empty
Faydalı Bilgiler
empty
Çiçek Sepeti Arama
empty

Batmanda Çiçekçi ,batmanda cicekci ,batman çiçek , çiçeksepeti batman , Batman Çiçek Siparişi - cicek.com, - Batman Çiçekçilik - Batmana çiçek firmalari sevgililer günü irem UluslarArasi Çiçek evi Batman - Çiçeklerin Dili





















Çiçeklerin bize anltilandan, sagda solda yazilandan bambaska bir dili var. ancak su da bir gerçek, söyledikleri ne olursa olsun çiçekler herzeman çok güzeller ve kadinlar tarafindan çok sevilirler:)

Beyaz Gül(masumiyet): Her nedense rengi beyaz olan herseyin masum olduguna dair yaygin bir inanis vardir. Örnegin beyaz gelinlik, o da masumiyeti, safligi, bekareti simgeler. Halbuki kaç tane hatun kisi, bekaretine 17 yasinda veda etmis olmasina ragmen, 37 yasinda beyaz gelinlik giymekte hiçbir sakinca görmez. Bu nedenle beyaz gül hadisesine temkinli yaklasmakta yarar vardir. Bu gül hiç de masum olmayabilir; belki 10 tane çiçekle kiristirmistir, belki 150 tane ariyla cilvelesmistir, nereden bilecegiz. Ancak, kriminal bir vakaya karismadigi manasinda bu tez desteklenebilir ve bence beyazligi böyle anlamak yerinde olur.

Bir erkek bir kadina beyaz gül verdiginde söyle demek ister: Ben masumum, sen masumsun, onlar masum; hepimiz masumuz!..

Bir kadin erkege gül vermisse tek bir anlami vardir: Ben masumum!

Bir de mesken masuniyeti vardir ki, konut dokunulmazligi anlamina gelir ve konumuzla zerre kadar ilgisi yoktur. Varsa bile simdi hiç ugrasamayacagim billahi.

Kirmizi Gül(ask): Kirmizi güle ask anlaminin yüklenmesi tamamen ‘ya benimsin ya topragin’ zihniyetinin bir ürünüdür. Sevgilisine kirmizi gül veren asik söyle der adeta: “Eger bana evet demezsen, seni öyle bir keserim ki, vücundan iste, tipki bu güllerin renginde kanlar akar. Billur kan, akar akar akar…” Böyle bir çiçek alan kadin kisi, çok iyi düsünmelidir. Karsisinda gerçekten iflah olmaz bir asik vardir ve biçagin sokuldugu yerden akan kan ile, ilk gece akacak olan malum kan arasinda bir tercih yapmalidir.

Eger bir kadin erkege kirmizi gül vermisse su anlama gelir: Sana asigim, ama buna kocam ne der hiç bilmiyorum!

Pembe Gül(gönlüm sende): Degerli okur, bu gül bir tür ‘elim sende’ anlamini tasir. Çünkü, bu gülü vermekle erkek ya da kadin, verdigi sahsi gönlüyle ebelemistir. Bu tür ebeleme çabalari bazen gebelikle sonuçlanir ki, bu da zaten istenen bir sonuçtur. Eger, bu renk gülü alan kisinin medeni durumu verilen gönlü almaya müsait degilse, ’silahim belimde’ anlamina gelen bir kaktüsle karsilik vermesi mümkündür.

Sari Gül(sicak sevgi): Genellikle erkeklerin bayanlara vermeyi tercih ettigi bir gül türüdür ki, ’seni uzaktan sevmek asklarin en güzeli’ ilkesine zit bir ideoloji içerir. Türkçe meali sudur: Ben öyle uzaktan sevemem. Söyle mincik mincik, sarmas-dolas, öpüs-kokus, isçak-isçak severim. Ne olur, cinsel olani dahil tüm temas isteklerime yanit ver!..

Kadinin erkege verdigi sari bir gül, ‘dokun ama taciz etme’ anlamina gelir.

Pembe Karanfil(içtenlik): Erkegin kadina verdigi pembe karanfil ’sana bagrimi, kalbimi, günah defterimi ve cüzdanimi açmaya hazirim’ anlamina gelirken; kadinin erkege verdigi pembe karanfil ise yalnizca ‘çenemi açmaya hazirim’ anlamina gelir. Pembe rengi hos çagrisimlar yapsa da, bu renk bir karanfil erkegi hemencecik de ‘escinsel’ diye suçlamamak yerinde ve terbiyeli bir davranis olur. Ancak, yerinde duramayan ve terbiyesiz bir insansaniz ‘heh heh keh’ diye gülümsemekle yetinseniz hiç fena olmaz.

Sari Karanfil(hüzün): Degerli okurlar, hüznümüzün ifade etmek istedigimiz zaman bu çiçekleri tercih ederiz. Bu çiçekleri muhatabimiza verdigimiz zaman, dogal olarak sizin hüzünlü oldugunuzu anlamasi gerekir. Ancak, çiçeklerin dili diye bir seyden haberi yoksa muhtemelen ‘aa kirmizi menekselere bak ne hos’ cümlesini de sarfedebilir.

Erkegin kadina verdigi bu renk bir karanfil su anlama gelir: “Esasen aglamakligim söz konusu, ama erkeklige mok sürmemek için sembolik bir anlatimi yegliyorum.” Kadinin erkege verdigi sari karanfiller ise gene yukarida izah ettigimiz gibi hüzünlü oldugunu gösterir, ancak bir farkla ki; kadin çiçekleri verir vermez ziril ziril aglamaya baslar.

Orkide(magrur, gururlu): Degerli okurlar bu çiçek veren açisindan da, alan açisindan da gururu ifade eder. Hatta verilen(orkide) açisindan da gururu temsil eder. Orkide açisindan durum sudur: Madem ki bu kadar para ediyorum, madem ki TL’den bile kiymetliyim o halde gururluyum. Gururluyum öyleyse varim!

Erkek bir kadina orkide verdiginde söyle düsündügünü rahatlikla söyleyebiliriz: Bir holdingte üst düzey yöneticiyim; garajda otom, sahilde yatim var. söyleyiniz hanimefendi Allah askina gururlu olmakta haksiz miyim?.. Mamafih gururum size asik olmama engel degil. Ama askimi reddederseniz bu orkideleri baska bir kadina vermekte tereddüt etmem; bana kadin mi yok!

Bir kadin erkege orkide veriyorsa eger, mutlaka su cümleleri sarfeder: Ay pardon yanlislik oldu, ben bu çiçekleri anneme verecektim!.. Gördügünüz gibi, gururu gerçekleri söylemeye engeldir.

Aglayan Gelin(isyan): Erkegin vermedigi, kullanmadigi bir çiçek türüdür ve sahsen ben adini ilk kez duyuyorum. Parantez içinde de gördügünüz üzere isyani temsil eder. Tahmin edeceginiz üzere yeni evlenen kadin(gelin), evlendiginin daha birinci günü dolmadan, yanlis bir insanla evlendiginin farkina varir ve bu duruma isyan eder. Ne var ki, bu duygularini bir günlük kocasina ve kendi ailesine izah etmesi mümkün degildir. Bu yüzden sembolik bir anlami olan bu çiçeklerden 3 ton kadar alir ve önüne gelen herkese verir. Bu çiçeklerden alan erkek kimseler içlerinden söyle derler: Bu evlilik bu isyana dayanamaz, kesin yakinda bosanirlar. Ben simdiden kadina yakinlik göstereyim de, dul kaldigi zaman belki bir olayimiz olur!.. Görüldügü üzere aglayan gelinin durumu yürekler acisidir.

Menekse(alçak gönüllü): Menekse gözlü kadinlar(Elizabeth Taylor’un kulaklari çinlasin) olmasa bile bu ismi tasiyan çiçekler alçak gönüllülügün sembolüdürler. Menekse üretimi ile alçak gönüllü insan sayisi arasinda ters bir oranti vardir. Alçak gönüllü insan sayisi azaldikça menekse üretimi artar ve insanlar sözüm ona alçak gönüllüymüslercesine önlerine gelene bu çiçekten vererek, herkesi menekse manyagi yapmaya çalisirlar.

Örnegin ise yeni baslayan bir eleman, kadinsa erkek ve erkekse de kadin patronuna her gün menekye tasir. Bu su anlama gelir: Ben haddimi bilirim, size layik biri degilim, yani sizde gözüm yok. Ayriyetten az bir maasa çalisirim, izne ayrilmam, mesaiye kalirim, esek gibi çalisirim.

Oysaki, daha menekseler solmadan patronunu hafiften süzmeye ve zirt pirt zam istemeye baslarlar. Demem o ki, samimiyeti ifade eden pembe karanfillerle birlikte verilmedikleri takdirde bir kiymet-i harbiyeleri yoktur.

Son olarak tek olarak verilen menekse alçakligi temsil ederken, buket olarak verilenleri gönüllü olmayi imgeler.

Gerbera(iyimser): Son yillarda çok az alicisi bulunan bir çiçek türüdür ki, en çok da gayri safi milli hasilasi yüksek ülkelerde ragbet görür. Ülkemizde en çok tüketildigi ve armagan edildigi yer Nimet Abla Milli Piyango gisesidir.

Erkek ya da kadin, loto ya da piyango kendilerine çikabilir iyimserligi içerisinde mütemadiyen giseye Gerbera tasirlar. Bu davranisa bir anlam veremieyen bayi ise, her defasinda Bakirköy Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi Acil Servisi’ni arayarak yardim talebinde bulunur. Enteresandir ki, bu zamana kadar hiç bosu olmamistir. Sikayet ettigi her Gerbera müptelasi ilgili klinige yatirilmistir.

Kirmizi Krizantem(sessiz istek): Hayli alimli olan bu çiçek, ekseriyetle okullarda ve devlet dairelerinde ragbet görür. Örnegin bu çiçegi ögrenci ögretmenine vermisse su anlama gelir: Hocam gözünün yagini yiyim, beni sinifta birakma!.. Ögretmen çiçegin üzerine tebesir tozu serpip dogruca çöpe atarsa hiç umut yok demektir ki, bu da sessiz istegin redi anlamina gelir.

Bir vatandas bu çiçegi herhangi bir devlet dairesindeki müdür, sef ya da amire verirse tek bir anlama gelir: Ah ne olur su benim evrakimi bir imzalasan, ben sana daha ne çiçekler getririm. Eger görevli, çiçegi almayip da çiçegin yesil sapina isaret ediyorsa, bu onun krizantem degil dolar istedigine dair güçlü bir emaredir.

Sevgilisinden böyle bir çiçek alan kadin, çiçegi aldigi takdirde hangi istegin sessizce dile getirildigini iyi bir sekilde hesaplamak zorundadir. Aksi takdirde bir taciz olayiyla karsi karsiya kalabilir.

Bol çiçekli günler…

empty
Türkiye'nin en büyük çiçekçisine hosgeldiniz. Copyright© 2000-2011 iremcicekevi.net.
Online çiçekçi Irem çicek evi sevdiklerinize en güzel çiçekleri gönderebilir, gelismis çiçek arama sayfalarimizda özel gününüz için en dogru çiçegi seçebilirsiniz. Isterseniz çiçek gönderdiginiz kisiler adres defterinizde saklanacak ve sevdiklerinizin özel günleri her sene size e-mail yoluyla hatirlatilacaktir. Çiçeginiz teslim oldugunda size e-mail ve SMS yoluyla çiçeginizin teslim edildigi bildirilecektir.

OKSIJEN INTERACTIVE

 

empty