Hızlı Seçim Sevgiliye Çiçek Doğum Günü Çiçekleri Yeni İş Çiçekleri Yıl Dönümü Çiçekleri Arkadaşa Çiçek Tören Düğün Çiçekleri Geçmiş Olsun Çiçekleri Yeni Bebek Çiçekleri Annelere özel Çiçekler Babalara özel Çiçekler
Kategoriler
empty
En çok satılan çiçekler
empty
Faydalı Bilgiler
empty
Çiçek Sepeti Arama
empty

Batmanda Çiçekçi ,batmanda cicekci ,batman çiçek , çiçeksepeti batman , Batman Çiçek Siparişi - cicek.com, - Batman Çiçekçilik - Batmana çiçek firmalari sevgililer günü irem UluslarArasi Çiçek evi Batman - Saksi Degisimi

Yaptigimz islerde basarili olmak için bazen ayrintilara önem vermemiz gerekiyor. Önemsiz görüp umursamadigimiz seyler karsimiza çok büyük bir sorun haline dönüsüp çikabiliyor.

Saglikli bir çiçek yetistirmek için de uygulamamiz gereken bazi yöntemler var. Bunlardan bir tanesi de çiceklerimizin saksilarini degistirirken uymamiz gereken kurallar.

Ilkbahar mevsimi çiçeklerin saksilarini degistirmek için en uygun mevsimdir. Çiçek saksidan söyle çikartilmalidir. Bir elinizle saksiyi ters çevirip diger elinizle de çiçegin toprakla bulusan kismini ve dallarini tutun. Eger çiçegi saksidan kolayca çikaramiyorsaniz, ters çevirdiginiz saksinin kösesini masanin kenarina hafifçe vurun ve diger elinizle de çiçegi çekmeye çalisin.

Eger çiçek hala çikmiyorsa fazla zorlamayin, çünkü kökleri ve dallari zedelenebilir. Gerekirse saksiyi kirin veya kesin. Köklerin etrafindaki topragin bir kismini temizleyin. Eger çiçek çok büyükse dista kalan köklerinin bir kismini (2-3 cm kadar) keskin bir biçakla kesin.

Eger çiceginizi kilden (balciktan) yapilmis bir saksiya dikecekseniz, saksiyi 1-2 saat suda bekletin. Çiçegin köklerini ilerde sulandigi zaman fazla nemli kalmaktan korumak için de saksinin dibine kirilmis kil saksisi parçalari veya çakil taslari koyun.

Saksinin çiçek için uygun olup olmadigina bakin. Çiçegin kökleri saksinin boyundan 1-2 cm asagida olmali. Böylece ilerde suladiginizda su saksidan dökülmez. Çiçegi saksinin tam ortasina oturtun. Çiçegin kökleriyle saksinin arasinda 2 cm bosluk kalip kalmadigina bakin.

Saksiyla çiçegin koku arasinda kalan boslugu toprakla doldurun ve hafifçe üzerine bastirin. Bu arada genel olarak çiçek dikerken topraga sert bastirmayin. Çünkü sularken toprak suyu ememiyor dolayisiyla çiçek yeterince su alamiyor.

Bazen bu sert bastirma sonucu zarif olan çiçeklerin kökleri de zarar görebiliyor. En son olarakta çiçegin üste kalan köklerini kapatmak için bir miktar toprak ilave edin. Çiçegi saksinin altindaki delikten su gelene kadar sulayin.

empty
Türkiye'nin en büyük çiçekçisine hosgeldiniz. Copyright© 2000-2011 iremcicekevi.net.
Online çiçekçi Irem çicek evi sevdiklerinize en güzel çiçekleri gönderebilir, gelismis çiçek arama sayfalarimizda özel gününüz için en dogru çiçegi seçebilirsiniz. Isterseniz çiçek gönderdiginiz kisiler adres defterinizde saklanacak ve sevdiklerinizin özel günleri her sene size e-mail yoluyla hatirlatilacaktir. Çiçeginiz teslim oldugunda size e-mail ve SMS yoluyla çiçeginizin teslim edildigi bildirilecektir.

OKSIJEN INTERACTIVE

 

empty